Psykiatri og seksualitet

Formål:

WHO anser seksualitet som en essentiel og integreret del af at være menneske. Seksuel funktion bliver dog ikke altid anset for at være et vigtigt aspekt af behandlingen, når man arbejder med svær psykisk lidelse, som fx skizofreni. Alligevel anser visse studier det som en af de vigtigste faktorer ift. noncompliance med antipsykotisk medicin, og flere steder er det dokumenteret, at mennesker med skizofreni ser det som dét aspekt af deres behandling, hvor der mangler mest fokus. At arbejde med seksualitet og nærhed er det samme som at tilbyde en helhedsorienteret rehabilitering.

Temaer:

Hvordan påvirker psyken seksualiteten? Hvilke seksuelle problemer kan opstå i forbindelse med en psykiatrisk diagnose? Hvordan påvirker psykofarmakologisk behandling lyst og seksuel funktion? Hvordan taler man om seksualitet og sex på en professionel måde? Og hvad giver mening hvornår i et behandlingsforløb? Dette kursus giver viden om lige netop det.

Kursusform:

Over to dage får I en grundlæggende viden om ovenstående emner. Undervisningen krydres med refleksionsøvelser og debat. Der vil være mulighed for at have konkrete problematikker eller cases med, og jeg vil bestræbe mig på at gøre undervisningen så praksisnær og anvendelig som muligt. For at gøre dette vil der max. være 15 kursister på holdet.

Målgruppe:

Medarbejdere i psykiatrien eller fagpersoner der arbejder med mennesker med psykisk lidelse.

Pris:

Kontakt for information

Inkluderet i prisen er forplejning.

Underviser og sted:

Nina Lildal-Schrøder, Cand. Psyk. Aut., Specialist i Psykopatologi, Forperson i Psykologfagligt Selskab for Klinisk Sexologi
Mail: info@psykologpro.dk Tlf. Nr.: 52 11 14 23

Kurset afholdes i PsykologPros lokaler centralt i Køge. Det tager 6 min at gå fra stationen og der er parkering tæt på.

Næste kursus:

Ring for information