Psykiatri og seksualitet

Formål:

WHO anser seksualitet som en essentiel og integreret del af at være menneske. Seksuel funktion bliver dog ikke altid anset for at være et vigtigt aspekt af behandlingen, når man arbejder med svær psykisk lidelse, som fx skizofreni. Alligevel anser visse studier det som en af de vigtigste faktorer ift. noncompliance med antipsykotisk medicin, og flere steder er det dokumenteret, at mennesker med skizofreni ser det som dét aspekt af deres behandling, hvor der mangler mest fokus. At arbejde med seksualitet og nærhed er det samme som at tilbyde en helhedsorienteret rehabilitering.

Temaer:

Hvordan påvirker psyken seksualiteten? Hvilke seksuelle problemer kan opstå i forbindelse med en psykiatrisk diagnose? Hvordan påvirker psykofarmakologisk behandling lyst og seksuel funktion? Hvordan taler man om seksualitet og sex på en professionel måde? Og hvad giver mening hvornår i et behandlingsforløb? Dette kursus giver viden om lige netop det.
Kursusform: Over to dage får I en grundlæggende viden om ovenstående emner. Vi krydrer undervisningen med refleksionsøvelser og debat. Der vil være mulighed for at have konkrete problematikker eller cases med, og vi vil bestræbe os på at gøre undervisningen så praksisnær og anvendelig som muligt. I vil blive undervist af to psykologer med solid sexologisk og psykiatrisk erfaring. Om I sidder 10 eller 50 medarbejdere, er os lige meget, men jo færre I er, jo mere tid vil vi have til at arbejde med jeres cases.

Målgruppe:

Medarbejdere i psykiatrien eller fagpersoner der arbejder med mennesker med psykisk lidelse.

Pris:

30.000, – kr. ex moms

Undervisere:

Nina Lildal-Schrøder, Cand. Psyk. Aut., Formand i Psykologfagligt Selskab for Klinisk Sexologi
Mail: info@psykologpro.dk Tlf. Nr.: 52 11 14 23

Rikke Pristed, Cand. Psyk. Aut., Næstformand i Psykologfagligt Selskab for Klinisk Sexologi
Mail: rikke@phuset.dk Tlf. Nr. 71 72 24 00