Seksualitet og handicap

Formål:

Ifølge WHO er seksuel sundhed en tilstand af fysisk, mental og social trivsel relateret til seksualitet. Det kræver en positiv og respektfuld tilgang til seksualitet og seksuelle forhold, såvel som muligheden for at have sikre seksuelle oplevelser, fri for tvang, diskrimination og vold.

I FN’s Handicapkonvention står der: “Mennesker med en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse må ikke nægtes mulighed for at opleve deres egen seksualitet, have seksuelle forhold og blive forældre. De skal have samme adgang som andre til svangerskabsforebyggende midler samt til oplysning i tilgængelig form om deres seksuelle funktion.” 

Men hvordan håndterer man koblingen mellem seksualitet og handicap, som personale der arbejder med mennesker med et handicap? Hvordan taler man om det? Hvordan holder man fast i sine egne grænser, samtidig med, at man hjælper borgeren bedst muligt?

Kursusform:

Dette kursus giver over to dage et grundigt indblik i seksualitet generelt, hvordan seksualitet påvirker og påvirkes af en enten fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse og hvordan man som personale bedst muligt kan tale om sex og seksualitet med borgeren. Jeg krydrer undervisningen med refleksionsøvelser og debat. Der vil være mulighed for at have konkrete problematikker eller cases med, og jeg vil bestræbe mig på at gøre undervisningen så praksisnær og anvendelig som muligt.

Målgruppe:

Fagpersoner der arbejder med mennesker med et fysisk eller psykisk handicap.

Pris:

30.000,- kr. ex moms.

Underviser:

Psykolog Nina Lildal-Schrøder har de sidste 10 år arbejdet med forskellige former for sexologi og er en erfaren underviser. De sidste 6 år, har hun særligt arbejdet med personale der arbejder med forskellige former for udsatte borgere, og har i den forbindelse rådgivet, undervist og superviseret i sexologi og i at kunne tale om sex og seksualitet på en professionel måde. Nina er endvidere Formand for Psykologfagligt Selskab for Klinisk Sexologi.

Kontakt:

Mail info@psykologpro.dk

Tlf. nr.: 52 11 14 23

www.psykologpro.dk