Specialistkursus i Klinisk Sexologi

Formål:

WHO anser seksualitet som en essentiel og integreret del af at være menneske. Formålet med dette kursus er, at deltagerne bliver klogere på hvordan vores seksualitet påvirker vores trivsel og hvordan seksualiteten påvirkes gennem livets op- og nedture. Kurset har ét ben i teorien og ét ben i den kliniske praksis og vi vil både arbejde med samtalen om seksualitet og præsentere teoretisk baggrund for sexologiske behandlingsmetoder, seksuel udvikling, tændingsmønstre og meget andet.

Kurset er godkendt til specialistuddannelserne: Psykopatologi, Klinisk Børnepsykologi, Psykotraumatologi, Gerontopsykologi, Neuropsykologi børn, Neuropsykologi voksen, Psykoterapi voksen, Sundhedspsykologi.

Temaer:

Hvorfor er det relevant at vide noget om sexologi som psykolog? Hvad er seksuelle dysfunktioner og hvordan arbejder man med dem? Hvordan taler man om sex og seksualitet på en professionel måde?Hvad er forskellen på et seksuelt problem og en seksuel dysfunktion? Hvordan påvirkes seksualiteten af diagnoser og psykofarmaka? Hvordan arbejder vi med par der oplever sexologiske problemer? Hvorfor er det vigtigt at vide noget om LGBT+ personer som psykolog?

Kursusform:

Over to dage får I en grundlæggende viden om ovenstående emner. Undervisningen krydres med refleksionsøvelser, rollespil og debat. Der vil være mulighed for at have konkrete problematikker eller cases med, og vi vil bestræbe os på at gøre undervisningen så praksisnær og anvendelig som muligt. For at gøre dette, vil der max være 15 kursister på holdet. I vil blive undervist af to psykologer med solid sexologisk, terapeutisk og psykiatrisk erfaring.

Målgruppe:

Psykologer

Pris:

3500, – kr.  ex moms

Inkluderet i prisen er forplejning.

Undervisere:

Nina Lildal-Schrøder, Cand. Psyk. Aut., Specialist i Psykopatologi, Forperson i Psykologfagligt Selskab for Klinisk Sexologi

Mail:  info@psykologpro.dk Tlf. Nr.: 52 11 14 23

Rikke Pristed, Cand. Psyk. Aut., Næstforperson i Dansk Forening for Klinisk Sexologi

Mail: rikke@phuset.dk Tlf. Nr. 71 72 24 00

Tid og sted:

Dato:

Der er aktuelt ikke fastlagt dato.

Kurset afholdes i PsykologPros lokaler centralt i Køge. Der er ca. 5 min gang fra stationen og parkering tæt ved.

Adresse:

Brogade 9, 1.

4600 Køge

Tidligere kursister har skrevet om kurset:

SÅ tilfreds med kurset, jeres viden om emnet, jeres professionalisme og samtidig ro og meget ligetil måde at være på. Det skabte et rigtig godt og trygt rum for læring.

Det er nok et af de mest interessante og brugbare kurser jeg nogensinde har været på. Allerede dagen efter fik jeg afprøvet nogle af mine nye færdigheder med en klient.